Varaždinska ritmičarka Tamara Artić osvojila 3 zlatne medalje u Ljubljani

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 23.12.2015. 11:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: GK Vindija

Ritmičarke Vindije imale su predzadnji nastup na XXVI. New Year Cup Moste u Ljubljani gdje je   konkurencija bila ponajbolja iako je kraj godine. Vindijke su i tu nastavile nizati uspješne nastupe posebice mlada Tamara Artić koja se i s ovog nastupa vratila s tri prva mjesta...

Turnir je bio izuzetno jak, riječ je o FIG-ovom turniru na kojem su nastupile natjecateljke s čak 3 kontinenta, a među njima ponajbolje bile su Ruskinje iz nekoliko klubova iz evropskog dijela Rusijeali i Azije, Izraelke, Kanađanke, Bugarke, Grčke, Italije, Njemačke, Švedske, Nizozemske i iz susjednih zemalja.

Najjača konkurencija očekivano je bila među juniorkama i pre-junirkama obzirom da ove djevojke traže mjesta u svojim reprezentacijama za Evropsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Holonu u Izraelu.

Tako su za Vindiju nastupile Mia Vidaković u kategoriji juniorki koja je osvojila 16 mjesto, najvišu ocjenu je dobila s čunjevima no u finale je ušla s vijačom, ali zbog povrede u njemu nije nastupila. U kategoriji pre-juniorki nastupila je Ema Kovačić.  S jednim rekvizitom nastupila je vrlo dobro no na drugom rekvizitu imala je nekoliko grešaka te je natjecanje završila na nezahvalnom 4. mjestu.

No ona je zahvaljujući solidonm nastupu na Prvenstvu Hrvatske i dobrim ocjenama s turnira u Šiški ranije na kojem je nastupala ranije već potencijalna kandidatkinja za Evropsko prvenstvo iako tek iduće godine ulazi u junirsku kategoriju.

U kategoriji djevojčica rođenih 2004. i 2005. godine bila je i ovaj puta uvjerljivo najbolja Tamara Artić i osvojila još 3 zlatne medalje za GK Vindija.

Komentari