Velika 54 gola rukometaša Biosa u „pucačkom treningu“ protiv Broda

Objavljeno: 25.02.2012. 20:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Utakmica protiv Broda bila je tek nešto teži trening, uglavnom pucački, za rukometaše Biosa, koji su pobijedili rezultatom 54:26 te zadržali prvo mjesto na prvoligaškoj tablici.

Vidovec Bios – Brod 54:26 (26:12)

Vidovec, dvorana Osnovne škole. Gledatelja: 500. Suci: Česi (Zagreb), Županić (Križevci).

Vidovec Bios – Črnila (5+0 obrana), Vladušić 5, Dobovičnik 3, Lilić 3, Jeftić 4, Čolak 1, N. Melnjak 3, Vincek 9, M. Melnjak 1, Sršen 8, Vidaček 5, Breljak 3, Lovrenčić  4, Malner 6(3), Turković, Balent (16+1 obrana). Trener: Saša Kuček.

Brod – Filipović 8, Janjić 5, Vuksanović 3,Brechelmacher 1, Mandarić 2, Marinović (2+0), Kvesić 1, Mitrović, D. Rašić 2, Šarić (4+0), I. Rašić 4. Trener: Stjepan Tolić.

Sve dileme riješene su već nakon deset minuta kada je Vidovec Bios vodio 11:4. Odlično je u utakmicu ušao Vladušić, koji je u prvih 20 minuta postigao pet golova, a prvi strijelac ekipe u prvom dijelu bio je Sebastijan Vincek sa šest golova.

Na poluvremenu je rezultat bio uvjerljivih 26:12, a uvjerljiva igra nastavila se i u nastavku. Utakmica je omogućila treneru Kučeku da izrotira kompletno cijelu ekipu, što Brođani, kojih je u Vidovec stiglo tek 11, nisu mogli pratiti.

Nakon samo sedam minuta u nastavku, razlika je već 19 golova u korist domaćina. Iako se radilo o posljednjeplasiranoj ekipi na tablici, i ovog puta je nekih 500-tinjak gledatelja bilo u dvorani, a atmosfera je bila odlična.

Najveće oduševljenje u dvorani zbilo se u 45. minuti, kada je Vidovec Bios postigao svoj već 40. gol na utakmici. Bila je to kontra, u kojoj je loptu prihvatio Sršen, ali je naučio lekciju iz jesenskog dijela, te je proslijedio do Željka Lilića, koji pogađa za 40:19. A po već dobro poznatoj  tradiciji Vidovčana, 40. gol, „koštat“ će Lilića, gajbe piva za ekipu, nakon utakmice, zbog čeka i posebno veselje u dvorani.

Time su se u listu strijelaca upisali svi igrači koji su igrali, njih 13, izuzev Turkovića, koji nije ulazio u igru. Posljednjih 20-ak minuta na golu Vidovec Biosa branio je i 16-godišnji Črnila, koji je dobio prigodu pošto je Vujović bio ozlijeđen, te obranio nekoliko lopti, potvrdivši da se i u omladinskom pogonu kluba odlično radi.

Deset minuta kasnije, novo oduševljenje u dvorani, jer je „pala“ i još jedna gajba, kada je strijelac za 50:23 bio Sebastiijan Vincek. Konačan rezultat glasio je velikih 54

Ovom očekivanom pobjedom, Vidovec Bios učvrstio se na prvom mjestu tablice 1. HRL, a u idućem kolu gostovat će u Ivancu. I u toj utakmici rukometaši Biosa izraziti su favoriti, ali s obzirom na karakter lokalnog derbija i tradicionalnu borbanost i motiviranost Ivančana, sigurno će se za pobjedu trebati dobrano pomučiti.

Komentari