Električni automobil

VW Budd-e ipak će u proizvodnju?

autoportal

Objavljeno: 03.02.2016. 11:19

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 20:49

Na ovogodišnjem CES-u predstavljen je zanimljiv Volkswagenov koncept koji će, prema svemu sudeći, ipak u proizvodnju, piše autoportal.

Naime, šef razvoja električnih automobila u Volkswagenu Dr Volkmar Tanneberger izjavio je kako se taj automobil na tržištu može očekivati 2020. godine.

Podsjetimo se, koncept je dugačak 459 cm, širok je 193 cm, a visok 183 cm, uz međuosni razmak od čak 314 cm. Po gabaritima u gami modela smješta se između Tourana i Multivana T6.

Unutrašnjost skriva poveći zakrivljeni ekran, koji je moguće konfigurirati na tri načina, a volan nema upravljačke gumbe već površne osjetljive na dodir. Sve funkcije automobila, uključujući i otvaranje i zatvaranje vrata, aktiviraju se glasovnim naredbama ili pokretima ruke.

Budd-e je zasnova na novoj Modular Electric Platform (MEB) platformi, koja je posebno kreirana za hibridna i električna vozila, kako bi se stvorilo mjesto za poveće baterije. Ovaj model napaja baterija kapaciteta 101 kWh, nisu objavljeni podaci o snazi motora, već samo informacija da će najveća brzina iznositi 150 km/h, a da će autonomija iznositi 600 km.

Izvor: autoportal

Komentari