Diljem Hrvatske

Foto - Varaždinske planinarke i planinari proteklog vikenda 'odradili' čak tri izleta

Objavljeno: 20.03.2024. 10:37

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 10:43

Članovi Hrvatskog planinarskog društva 'MIV' Varaždin, nakon godišnje skupštine zaputili su se tijekom vikenda na čak tri izleta, na kojima je njih 200-tinjak uživalo u planinanama i svježem zraku, izvijestili su iz Zajednice sporstkih udruga Grada Varaždina (ZSUGV).

Nakon skupštine koja je održana u petak, u subotu se 40-ak planinarki i planinara te učenika II. gimnazije Varaždin odazvalo na izlet u zaleđe Crikvenice, koji je organizirao ogranak HPD-a MIV 'DeGeVe'. Prehodali su tako nešto više od 20 kilometara od Jadranova, Staze valova, Ljubavne cestice i gradine Badanj. Uslijedila su u nedjelju dva izleta i to 42. pohod poznat pod nazivom 'Papučki jaglaci', koji organizira Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege, te tradicionalni izlet Lepoglavska Purga-Bednja.

- Tako je proteklog vikenda u prirodi, planinarenju i druženju uživalo dvjestotinjak planinara i planinarki HPD MIV Varaždin, što i nije zanemariva brojka. Najljepše od svega je što naše Društvo okuplja velik broj djece, koja uz stručno vodstvo i uz pomoć učiteljica i odgajateljica, imaju priliku gotovo svakog vikenda uživati u prirodi, planinama i na svježem zraku – poručuju iz HPD-a 'MIV' Varaždin.

Komentari