Jutarnja delikatesa

Bobice za doručak!

dobrahrana.jutarnji.hr

Objavljeno: 24.02.2016. 15:41

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 15:43

Ako vam je dosta starog, tipičnog doručka, ovo je nešto što stvarno trebate isprobati! Fini topli crumble od bobica koji traži topli čaj ili kavu.

Trebati će vam:

700 g šumskog voća (jagode, borovnice, maline, ribizi..)

100 ml javorovog sirupa

50 g šećera u prahu

3 jušne žlice zobenih pahuljice

2 žlice vode

1 žlica limunovog soka

malo cimeta

 

Za nadjev:

300 g zobenog brašna

1 žlica praška za pečenje

prstohvat soli

60 g maslaca (narezanog na male komadiće)

2 žlice mlijeka

2 žlice javorovog sirupa

1 veliko jaje

 

Priprema:

Napravite nadjev tako da pomiješate šumsko voće, javorov sirup, šećer i malo cimeta pa stavite u posudu i zagrijte na srednjoj vatri do vrenja. Kuhajte kojih 3 do 4 minute dok ne dobijete homogenu smjesu s kompaktnijim “sirupom”.

U “manjoj” drugoj posudici pomiješajte zobene pahuljice, vodu i limun pa ih pridodajte smjesi sa šumskim voćem te kuhajte dodatne 2-3 minute. Konstantno miješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Kako biste napravili “tijesto” pomiješajte zobeno brašno, prašak za pečenje i prstohvat soli u širu posude te pridodajte i maslac narežite na komadiće. U maloj posudici pomiješajte jedno jaje, mlijeko i javorov sirup. Pridodajte mokre sastojke suhima pa miješajte dok ne postignete homogenu smjesu.

U male posudice stavite prvo nadjev a zatim ga prekrijte prethodno opisanom smjesom za tjesto. Zapecite 25 do 30 minuta na 185°C. Imajte na umu da nadjev mora biti sočan, a korica zlaćane boje.

Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr

Komentari