ukusne mahunarke

Sezona je mahuna - isprobajte ove recepte

žena.hr

Objavljeno: 25.09.2016. 16:48

Zadnja izmjena: 25.09.2016. 17:13

Foto: Ilustracija

Ukusne i veoma zdrave, a zato što dobro podnose smrzavanje možemo ih jesti cijelu godinu. Ako ste odlučili da se mahunarke što češće nađu na vašem tanjuru, donijeli ste odličnu odluku za svoje zdravlje.

Malo je namirnica koje se prema nutritivnoj vrijednosti mogu natjecati s mahunarkama, koje su bogati izbor kvalitetnih bjelančevina s esencijalnim aminokiselinama koje mogu zamijeniti i meso.
Mahunarke su pune ugljikohidrata, škroba i celuloze, najbolji su izvor netopivih i topivih vlakna. I jedna i druga povoljno djeluju na organizam, s time da topiva vlakna dobro balansiraju masnoće u krvi, usporavaju razgradnju ugljikohidrata, šećera i njihovu apsorpciju u crijevima, te povoljno djeluju na sniženje razine glukoze u crijevima. U mahunarke pripadaju mahune, grah, grašak, soja, bob, leća, slanutak i kikiriki. Ljeto i rana jesen sezona su mahuna, pa njima posvećujemo ovaj put više prostora. Ukusne recepte saznajte na žena.hr

Komentari