Floraart: Posjetite najveći hortikulturni događaj u Hrvatskoj

Objavljeno: 25.05.2015. 10:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Floraart

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače. Svake godine tu izložbu u Zagrebu razgleda više stotina tisuća posjetitelja...

Floraart organizira Zagrebački holding – Podružnica Zrinjevac pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Ove godine izložba slavi vrijedan jubilej, 50 godina postojanja i ulaz na sva događanja je besplatan.

- Tim povodom produljili smo trajanje Floraarta na cijeli tjedan, od 25. do 31. svibnja. Osmislili smo i niz događanja u središtu grada, na Gornjem gradu - odakle je sve krenulo prije pola stoljeća - i na Bundeku gdje smo od 2006. godine – ističu organizatori.

Inače, tijekom trajanja Floraarta organiziran je besplatan prijevoz autobusom na kružnoj liniji Bundek – Katarinin trg – Bundek, uspinjačom te vlakićem od istočnog parkirališta na Zagrebačkom velesajmu do ulaza u park Bundek.

Podsjećamo da se u sklopu Floraarta tradicionalno organizira i prigodna prodaja različitog cvijeća i sadnica. Osim na zapadnom i istočnom dijelu parka Bundek, ove godine prigodna prodaja organizirana je i u Tomićevoj ulici, podno uspinjače.

Najava izložbe bit će 17. svibnja od 9 do 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalnom manifestacijom 'Cvijet u srcu grada'. Svečano otvorenje tradicionalne izložbe „Cvijet u srcu grada“ je u ponedjeljak, 25. svibnja u 13 sati na Bundeku. Za sve koji je žele razgledati, otvorena je svaki dan do nedjelje, 31. svibnja, od 9 do 21 sat.

Osebujni osvrt na dosadašnje izložbe znatiželjnici mogu besplatno razgledati do 31. svibnja u prostoru foajea i novouređene terase Hrvatskog povijesnog muzeja na Gornjem gradu. Riječ je o tematskoj izložbi „50 cvjetnih godina“. Na njoj su fotografijama, publikacijama, plakatima te ostalim popratnim sadržajima prikazana sva važnija događanja u organizaciji vrtnih izložbi u proteklih pola stoljeća.

Kup florista

U povodu obilježavanja 50-te obljetnice Izložbe, „Hrvatski kup florista“ održat će se na Gornjem gradu, gdje je 1966. godine prvi puta organizirano natjecanje u aranžiranju cvijeća. Natjecanje će se održati u Starogradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, u utorak, 26. svibnja od 12 do 15 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje koji će imati priliku uživati u demonstraciji suvremenih trendova u aranžiranju cvijeća.

Izrađeni radovi biti će izloženi kako bi ih posjetitelji mogli razgledati u svim danima trajanja Floraarta.

Komentari