"Gredica" organizira predavanje o uzgoju biovrta u teškim vremenskim uvjetima

Objavljeno: 17.10.2014. 07:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Udruga "Gredica", u suradnji s udrugom "Biovrt - u skladu s prirodom", u subotu, 25. listopada u Varaždinu organizira predavanje pod nazivom "Uspješan biovrt unatoč teškoj klimatskoj godini".

Predavanje, koje će održati Silvija Kolar - Fodor, bit će održano u prostorijama I. mjesnog odbora (Ulica Alojzija Stepinca 1, ulaz u dvorište iz Pavlinske, preko puta kafića Gaudeamus), s početkom u 10 sati. Osim predavanja, održat će se i prigodna razmjena sjemenja za građane.

- Na razmjenu sjemenja se pozivaju svi pojedinci i udruge koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i na taj način doprinositi očuvanju naše biološke raznolikosti - pozivaju iz Udruge Gredica.

Svi zainteresirani na predavanju će moći doznati mnoštvo savjeta o tome kako se na svom vrtu prilagoditi sve češćim klimatskim promjenama. Naime, posljednjih nekoliko godina ekstremne vremenske prilike (velike suše ili iznimno kišna i vlažna razdoblja) izuzetno otežavaju uzgoj hrane na vrtovima.

- Međutim, postoje i praktična rješenja i znanja koja će vam pomoći kako da se nosite s vremenskim (ne)prilikama, bolestima, nametnicima i ostalim nedaćama te i u takvim godinama imate zadovoljavajući urod na svom vrtu - ističu iz udruge.

Predavačica Silvija Kolar – Fodor predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica mnogobrojnih tekstova o biovrtlarenju, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

Udruga za promicanje održivog načina življenja "Gredica" je neprofitna organizacija sa sjedištem u Varaždinu. Osnovni cilj djelovanja udruge je promicati i u praksi realizirati praktična lokalna rješenja vezana uz široko područje održivog načina življenja. Udruga je u javnosti prepoznata ponajviše po uspješnom projektu društvenog vrta pod nazivom "Čudesni vrtovi", koji trenutno okuplja više od 100 građana s područja Varaždina.

Komentari