Jagodniček: slastan, mirisan i blag liker od jagode

Jagode su odlične u kombinacijama s alkoholnim pićima kao što su bijeli rum, šampanjac, narančin liker i crveno vino.

Objavljeno: 26.05.2014. 21:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

S obzirom na to da je sezona jagoda, kojih sada u prodaji ima svih vrsta i po povoljnim cijenama, isprobajte sami kod kuće napraviti jagodniček, pravi domaći liker.

Kako biste uživali u ovom mirisnom, slasnom i blagom likeru, potrebne su vam tri litre crnog vina, jedan kilogram jagoda, dvije naranče, jedan limun, tri vrećice vanilin šećera, jedan štapić cimeta, 4 do 5 klinčića, tri decilitra ruma i jedan kilogram šećera.

Vrijeme pripreme ovog jednostavnog likera od jagoda traje pola sata.

Jagode očistite, operite i izrežite na polovice. U veliki lonac stavite jagode, naranče i limun, koje ste prethodno narezali na ploške. Ubacite nekoliko klinčića, vanilin šećer i štapić cimeta. Potom pospite šećerom i sve zalijte crnim vinom.

Sve sajstojke kuhajte na laganoj vatri sve dok tekućina ne zavrije. Potom ostavite da se u potpunosti ohladi, a nakon toga procijedite i dobro zgnječite voće da se iz njega istisne sva tekućina.

Ovaj odličan liker pretočite u boce i uživajte s prijateljima!

Komentari