Lijek iz kuhinje: Znate li što je čak 100 puta snažnije od antibiotika?

Objavljeno: 15.05.2015. 09:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Izvor: Ilustracija

Istraživanje Sveučilišta u Washingtonu potvrdilo je da jedna zdrava namirnica puno bolje liječi trovanje hranom od antibiotika. Ta moćna namirnica od davnina je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a sada je potvrđeno da je njena korist i puno veća.

Riječ je o češnjaku ili bijelom luku čiji je ključni sastojak dialil sulfid čak 100 puta jači u borbi protiv trovanja hranom nego antibiotici, otkrilo je istraživanje Sveučilišta u Washingtonu.
"Češnjak je ključan dio mediteranske prehrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo"

Djeluje tako da zaustavlja razmnožavanje bakterije kampilobakter, jedne od najčešćih bakterija koje izazivaju trovanje hranom.
Jedno drugo novije istraživanje je pak otkrilo da ova začinska biljka povećava ukupnu razinu antioksidansa u tijelu, tvari ključnih za naše zdravlje.
Češnjak se smatra najsnažnijom hranom koju nam daje priroda. Ključan je dio mediteranske prehrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo.

 

Izvor: dnevnik.hr

Komentari