Ludbreški vinogradari proslavit će Vincekovo blagoslovom trsja i izložbom mladih vina

Objavljeno: 07.01.2016. 09:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva eVaraždin

Ludbreška Udruga vinogradara “Trsek“ poziva sve svoje članove, kao i prijatelje vinograda i vinarstva na već tradicionalno obilježavanje “Vincekovog" u nedjelju 24. siječnja, kojim se simbolizira početak radova u vinogradu, te na  24. po redu izložbu mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja...

Kvalitetu svojih mladih vina proizvođači će predstaviti na izložbi koja će biti održana 29. i 30. siječnja  u hotelu “Crnković” u Ludbregu. Otvorenje izložbe je u petak, 29. siječnja s početkom u 17 sati dok je u 16 sati organizirano predavanje.

Sudjelovat će vinari i podrumari s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije, ističe organizacijski odbor.

Inače, tijekom trajanja izložbe, posjetitelji će sva vina moći degustirati.

Vincekovo i početak radne godine u vinogradu obilježit će se u nedjelju, 24. siječnja s početkom u 12 sati posvetom trsovih grančica kod kipa Svetog Vinka u Globočecu uz prigodni ritual, te kuhano vino i ostale specijalitete.

Komentari