Predavanje "Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja" u Čukovcu

Objavljeno: 15.11.2014. 16:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja, ludbreška udruga "Život" u suradnji s udrugom "Biovrt - u skladu s prirodom" u nedjelju, 23. studenog organizira predavanje "Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja" i izložbu sjemenja starih sorti sjemenja povrća i cvijeća te prigodnu razmjenu sjemenja.

Predavanje i razmjena sjemenja će se održati od 14:00 do 18:00 sati u prostorijama Društvenog doma u Čukovcu kraj Ludbrega (Vinogradska 2), a oba su događaja besplatna i otvorena za javnost.

Na predavanju koje počinje u 15:00 sati bit će prezentirane tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsti koje uzgajamo u našim vrtovima. Predavačica Silvija Kolar-Fodor će se osvrnuti na glavne obitelji biljaka i podijeliti svoja iskustva kako kod pojedinih vrsta uspješno uzgojiti, skupiti i sačuvati sjeme za korištenje idućih godina, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.

Izložba sjemenja starih sorti sjemenja povrća i cvijeća te prigodna razmjena sjemenja održat će se od 14:00 do 18:00 sati.

- Pozivamo sve koji čuvaju domaće sjeme da sudjeluju u ovom događaju i dođu razmijeniti sjeme. Oni koji nemaju sjeme za razmjenu do istog mogu doći i donacijom za sjeme - pozivaju organizatori.

Silvija Kolar – Fodor predsjednica je udruge "Biovrt – u skladu s prirodom". Ova udruga radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

Udruga "Život" Ludbreg - Društvo za biološko-dinamičko gospodarenje, osnovana je 2005. godine s ciljem edukacije osoba zainteresiranih za ekološku poljoprivredu te osvješćivanje ljudi o važnosti očuvanja tla, vode, zraka i svih živih bića na planeti Zemlji. Udruga se bazira na metodi bio-dinamike doktora Rudolfa Steinera, a od osnutka održava razne seminare na temu ekološke poljoprivrede.

Komentari