U nekoliko koraka pripremite gratinirani krumpir, ukusno jelo koje će vas oduševiti svojom jednostavnošću i bogatim okusom...
Sastojci za 4 porcije:
4 kom - krumpir, zreli
1 kom - luk, crveni
3 žlica - maslac, slani
3 žlica - pšenično brašno, bijelo
sol
papar
2 šalica - mlijeko kravlje, punomasno
1.5 šalica - gouda punomasni
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje.
2. Polovicu krumpira poslažite na dno posude.
3. Zatim poslažite narezani luk pa rasporedite ostatak krumpira.
4. Začinite sa soli i paprom.
5. U srednjoj posudi otopite maslac. Umiješajte brašno i sol uz konstantno miješanje oko 1 min.
6. Ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.
7. Zatim dodajte sir i nastavite miješati dok se ne otopi, 30-60 sekundi.
8. Prelijte smjesu preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 1,5 sat u zagrijanoj pe?nici.
Izvor: gastro.hr
Komentari