Provjerili smo: Varaždinci obožavaju lizati sladoled, ali ne bilo kakav

Objavljeno: 11.07.2015. 16:55

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 09:28

Foto: Josip Novak

Sladoled je omiljena ljetna poslastica malih i velikih Varaždinaca. S unapređenjem tehnologije proizvodnje i zahvaljujući maštovitosti slastičara,  povećala se raznovrsnost i ukus ove slastice...

Sladoled je dobro jesti u ljetnim mjesecima ne samo iz hedonističkih razloga već i zato što može doprinijeti našem zdravlju. No, nas je najviše zanimalo koje okuse sladoleda ove godine Varaždinci najviše vole konzumirati, te smo se zaputili do popularne slastičarnice „Šešet“.

- Varaždinci najviše vole sladolede s okusom voća. Primjerice, među najtraženijim su ove godine jagoda, „Pingo pingvino“ (pomiješani okusi uz dodatak jagode i sve skupa preliveno bijelom čokoladom), kao i bazga te menta. Od standardnih, najtraženiji je sladoled od vanilije, čokolade i punča – kazala je Anita Tomašković dodavši da Varaždinci najviše kupuju kuglice i s kornetima u ruci odlaze u šetnju.

Od ljubazne prodavačice doznali smo da kuglica sladoleda košta 6 kuna, a slažu i kombinaciju okusa u jednoj kuglici.

- Nama je najbitnije da su mušterije zadovoljne i da se vraćaju. Vlasnici slastičarne – Marija i Robert Šešet imaju svoje recepte za pripravu različitih sladoleda i u tome su pravi majstori. Nedavno smo imali i degustaciju ovih slastica jer jedino tako se možemo prilagoditi trendovima na tržištu i željama Varaždinaca – naglasila je Tomašković.

Inače, Šešetovi nam za ovogodišnji Špancirfest spremaju nova slatko-ledena iznenađenja, ali do tada moramo imati još malo strpljenja.





 

Komentari