U Ivancu i Bednji besplatno mjerenje šećera u krvi

Objavljeno: 13.11.2014. 09:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Ilustracija

U suradnji s Gradom Ivancem, Patronažna služba Doma zdravlja Varaždinske u petak, 14. studenog, na glavnom ivanečkom Trgu hrvatskih ivanovaca (kod BIPA-e) organizira zdravstveno-preventivnu akciju u povodu obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti.

Svi građani pozvani su da toga dana svrate na štand, gdje će im patronažne sestre izmjeriti tlak i prekontrolirati šećer u krvi. Posluži li vrijeme, akcija će se provoditi od 9 do 11 sati.

Također, povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti Općina Bednja u suradnji s Patronažnom službom Doma zdravlja Varaždinske županije organizira zdravstveno – preventivnu akciju namijenjenu svim građanima ovog kraja kraja.

Stoga su u petak, 14. studenog, građani pozvani da svrate u vijećnicu, gdje će besplatno moći izmjeriti i prekontrolirati šećer u krvi. Akciju će od 8 do 10 sati provoditi patronažna sestra Brankica Digula.

Građanima će biti podijeljene i edukativne brošure putem kojih će moći dobiti sve potrebne preventivne i druge zdravstvene savjete vezane uz ovu bolest koja pogađa velik dio populacije.

Komentari