U subotu "navucite cipele" naših sugrađana s invaliditetom

Objavljeno: 14.10.2014. 15:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Udruga slijepih Varaždinske županije

Udruga slijepih Varaždinske županije u partnerstvu s Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom i Koalicijom za život u zajednici organizira ove subote javno događanje na varaždinskom Korzu.

"Dođite i na nekoliko trenutaka navucite cipele građana s invaliditetom" ideja je subotnjeg događanja pod motom „Čujmo glasove različitih“.
Održat će se koncert benda u kojem su svi članovi slijepi, građani će se moći upoznati s radom udruga osoba s invaliditetom te će im se dijeliti promotivni materijali.

Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže u subotu te da na nekoliko trenutaka "uđu u cipele" građana s invaliditetom simulacijom različitih vrsta invaliditeta, kao što su sljepoća, gluhoća, kretanje u kolicima te na taj način dobiju uvid s kakvim se sve preprekama i problemima sreću osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu – poručuju organizatori.

Događanje će započeti u 10 sati, 18. listopada na varaždinskom Korzu.

Udruga slijepih Varaždinske županije koja okuplja slijepe osobe, organizator je i koordinator navedenog događanja koje se organizira u sklopu projekta "Čujmo glasove različitih: integriranje organizacija osoba s invaliditetom u civilni dijalog" koji Udruga slijepih provodi u partnerstvu s Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom i Koalicijom za život u zajednici iz Zagreba.

Cilj ovakvog događanja je okupljanje relevantnih dionika, uključujući javnost i medije, kako bi prepoznali osobe s različitim teškoćama, kao ravnopravne članove zajednice.

Komentari