Udruga vinogradara i vinara sv. Antun Tužno posjetila Istru

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 27.05.2015. 08:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Općina Vidovec

U dane vikenda četrdesetak članova Vidovečke udruge vinogradara Sv.Antun Tužno  studijski posjetilo Istarsku županiju, s ciljem upoznavanja sa proizvodnjom, marketingom i plasmanom vina...

Prvi dio protekao je u edukaciji na sveučilištu VELRI Odjel za poljoprivredu u Poreču, gdje je prof. Mario Staver iznio problematiku  proizvodnje vina u fazi od mošta do vrenja.  Članovi su se upoznali sa funkcioniranjem i radom veleučilišta te su degustirali vina mladih enologa.

Posjetili su i podrume Agrolagune te proizvodne pogone za preradu maslinovog  ulja.

Najveći dio stručnog putovanja bio je vezan za dvojicu manjih vinogradara koji su prenijeli iskustva,problematiku u proizvodnji, marketingu i plasmanu proizvoda na manjim obiteljskim gospodarstvima. Obitelj  Tomaz i Bažon  bile su pravi pogodak za vinogradare iz Tužna. Puno savjeta i iskustva koje su tamo stekli nadamo se da će biti implementirano i u ponudu vina na području Tužna.

Uza sve to putovanje je iskorišteno i za promociju Općine Vidovec i najznačajnijih zbivanja u njoj a to su zasigurno, Vincekovo, Dani mošta i kustonja, kao i neizbježna Zeljarijada.

Članovi udruge zahvaljuju se svim institucijama koje su pomogle u organizaciji ovog vrijednog putovanja.

Komentari