Varaždinska Zaklada VITA s 3.000 kuna pomaže oboljeloj djeci

Objavljeno: 11.07.2015. 12:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

Foto: zaklada Vita

Na 9. sjednici Upravnog odbora Zaklade za pomoć djeci VITA raspravljeno je osam podnesenih zahtjeva roditelja djece oboljelih od malignih, teških i rijetkih oboljenja za sufinanciranje nabavke lijekova potrebnih za liječenje i pružanje pomoći u liječenju...

Pomoć oboljelima obuhvaća i nabavku medicinskih, invalidskih i ortopedskih  pomagala i drugih potrepština, te putnih troškova i troškova boravka za potrebe liječenja oboljelog djeteta.

Nakon razmatranja svih zahtjeva, utvrđen je prijedlog Odluke o dodjeli potpore po 3.000 kuna za svakog podnositelja s kojima je upravitelj Zaklade zaključio ugovor.

Jednoglasno je utvrđen tekst Godišnjeg javnog poziva za dodjelu potpora iz sredstava Zaklade za 2015. godinu za unapređenje, promicanje i ostvarenje interesa djece na području Varaždinske županije i opremanje dječjih igrališta. S njegovom će se objavom ići na jesen, obzirom da se očekuje pristizanje najavljenih uplata pojedinih sponzora, a Javni poziv bit će otvoren 30 dana od dana objave u tisku.

Inače, zahtjevi za pomoć djeci oboljeloj od malignih  ili drugih teških i rijetkih oboljenja primaju se i razmatraju tijekom cijele godine, bez posebnog javnog poziva. Sve detaljnije informacije o funkcioniranju i radu Zaklade mogu se pronaći na internetskim stranicama www.zaklada-vita.hr. Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti u Varaždinsku županiju, Franjevački trg 7, Varaždin na telefon 042 390 557 ili e-mailom na [email protected] .

Komentari