Možete li prepoznati kada vaš dragi glumi orgazam?

Objavljeno: 22.09.2013. 19:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Muškarac između 25 i 34 godine češće će odglumiti orgazam u odnosu na onog od 18 do 24 godine. Svako objašnjenje prihvatljivije je od pomisli da mu više niste privlačni, piše Ordinacija.hr.

Zašto muškarci glume orgazam?

Smatra se da je orgazam muškarca nešto neizbježno svaki put kad stupimo u odnos. Ako nije tako, onda nešto nije u redu. Pitate se jeste li dovoljno privlačne i lijepe, možda je zaljubljen u novu kolegicu iz ureda? Dr. Abraham Morgentaler, koji je proveo 25 godina istražujući muški orgazam, zaključuje da muškarci glume iz istog razloga iz kojeg glume žene: da zaštite naše osjećaje. Muškarci tvrde da žene vrlo osobno shvaćaju izostanak njihovog orgazma.

Preumorni za orgazam

Većina parova vođenje ljubavi ostavlja za kraj dana, no koliko energije možemo imati u ponoć? U ovom super užurbanom svijetu, stresnoj svakodnevnici, i muškarci i žene odlučili su glumiti. Osim što smo preumorni za seksualne aktivnosti, još manje energije imamo za objašnjavanje partneru zašto. Malo ubrzanih pokreta, nekoliko uzdaha, dramatičnih pokreta, nije teško ispasti naivan.

Kako objasniti izostanak dokaza?

Teško za povjerovati, ali mnoge žene ne primijete da na kraju odnosa nešto tekućine nedostaje. Ejakulacija nije jedina indikacija orgazama. Orgazam i ejakulacija dva su odvojena procesa i mogu se pojaviti jedan bez drugog. Ako vam kaže da je doživio orgazam, ali bez ejakulacije ili je ejakulirao bez orgazma, moguće je. No, morate znati da takav podhvat zahtjeva puno vježbe i veliku kontrolu. Stvar čini lakšim korištenje kondoma. Ako ga koristi, sve što treba je brzo ga se riješiti.

Muškarci koji glume orgazme imaju problem u komunikaciji, i prije svega trebaju biti otvoreni prema partneru, smatra dr. Wendy Walsh, stručnjakinja portala DatingAdvice.com. Najveći problem je izbjegavanje istine.

Ako stvorimo odnos pun povjerenja i ljubavi, neće biti potrebno glumiti orgazam. Prestanimo s nerealnim očekivanja, kako od sebe tako i od partnera. Nismo seksualne mašine (većina nas), stoga izostanak orgazma ili želje za seksom ne bi trebao biti ozbiljan problem nego nešto što se događa.

Komentari