prigodno izdanje

Povodom Špancirfesta izdan poseban poštanski žig, ali požurite ako ga želite iskoristiti!

Objavljeno: 18.08.2023. 09:54

Zadnja izmjena: 18.08.2023. 09:54

Kako bi obilježila jubilarni 25. Špancirfest, Turistička zajednica grada Varaždina, u suradnji s Hrvatskom poštom, inicirala je izradu prigodnog poštanskog žiga, koji će se aplicirati na poštanske pošiljke i filatelističke uratke na dan otvorenja Festivala, 18.8.2023. godine.

Želite li i vi svoju pošiljku "ukrasiti" žigom imate priliku to učiniti samo danas i odnijeti svoju pošiljku u poštu, Trg slobode 9, jer nakon toga žig će se čuvati u muzeju Hrvatske pošte i više neće biti u primjeni.

- Svaka pošiljka s ovim žigom zapravo posjeduje kolekcionarsku vrijednost pa pozivamo sve građane da danas ožive staru tradiciju slanja pisama i razglednica i pošalju lijepu poruku njima posebnoj osobi koju bi voljeli sresti na Špancirfestu i s njom podijeliti emocije i doživljaje. Prigodni žig moguće je pogledati na službenim stranicama Hrvatske pošte - navode.

No to nije sve, jer Hrvatska pošta, u sklopu filatelističkog šaltera, omogućuje i kupovinu prve poštanske marke Špancirfest iz 2018. godine (raritet u ograničenoj količini). Varaždinski klub kolekcionara poziva vas i na španciranje glavnim poštanskim uredom Hrvatske pošte, Trg Slobode 9, gdje vas očekuje filatelistička izložba predsjednika VKK Varaždin Milana Pavlekovića te prikaz dijela filatelističke povijesti, vezane uz Špancirfest proteklih godina.

Komentari