''Mirno more - flota prijateljstva''

Varaždinski srednjoškolci plovili Jadranskim morem i naučili osnove jedrenja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.09.2017. 16:18

Zadnja izmjena: 27.09.2017. 16:27

U organizaciji Udruge Mirno more Varaždin, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, srednjoškolci iz Varaždinske županije su šesti put sudjelovali na humanitarnom međunarodnom projektu „Mirno more - flota prijateljstva“, koji je održan od 16. do 23. rujna 2017. godine.

Na ovogodišnjoj floti sudjelovalo je više od 900 djece i mladih iz različitih država, s predstavnici naše županije bili su Paulina Gerić, Teodora Peček, Robert Borovec, Dijana Kovač, Dean Copan, Adrian Črep, Adam Ban, Eva Horvat, Mihael Međeral, Sara Hatlak, Leon Sačer, Tena Risek i Lana Par. U pratnji varaždinskih učenika su bile pedagoške voditeljice Dubravka Kunić i Rosana  Cepanec.

Učenici i pedagoške voditeljice bili su smješteni na dvije jedrilice s profesionalnim skiperima zahvaljujući kojima su stekli osnovna znanja o jedrenju i mornarskim čvorovima te na kraju dobili juniorske skiperske iskaznice.

Učenici su imali prilike ploviti Jadranskim morem, a upoznavali su prirodne ljepote i kulturno-povijesne znamenitosti otoka Brača i Hvara. Posjetili su Tvrđu Petra Hektorovića u Starom Gradu, klesarsku školu u Pučišćima, mjesta Milna, Supetar, uvalu Blaca,  Lovrečina, Tiha te mnoge druge prekrasne uvale.

 

 

 

Komentari