Najljepši dvorci Hrvatske

Trakošćanu dodijeljen Googleov Zlatni pin

Objavljeno: 13.09.2023. 11:44

Zadnja izmjena: 13.09.2023. 11:44

Foto: Arhiva

Po prvi put ove godine, Google je dodijelio priznanje Zlatni pin za 10 najljepših dovraca u Hrvatskoj i to na temelju ocjena i recenzija korisnika svog Google Mapsa, a među najljepšima je Trakošćan.

Ideja o dodjeli nagrada najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa. Kako je projekt vrlo dobro prihvaćen, iz Googlea navode da su odlučili projekt proširiti i na druge zemlje. Tako se od ove godine projekt provodi i u Hrvatskoj, gdje je Google nagradio lokacije u kategoriji „Dvorci i palače“, a odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika Google Mapsa.

Među nagrađenima su dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Trsatski kaštel, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanova palača i palača Sponza, ističu iz Googlea. 

- Nagrada Zlatni pin je posebno priznanje jer iako ga dodjeljujemo mi kao tvrtka, on je zapravo priznanje korisnika i putnika koji su posjetili mjesto. Zahvaljujući njihovom angažmanu i ocjenama, nagradili smo deset dvoraca i palača s kipićima Zlatni pin. Ovim putem još jednom čestitam svim dobitnicima i nadam da će još više ljudi htjeti posjetiti ta nevjerojatna mjesta te cijeniti njihovu povijest i ljepotu“, izjavio je Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatic, navodi se u priopćenju iz te tvrtke.

Komentari