što su hrvati najviše ''gugali''?

Špancirfest među najpretraživanijim događanjima u Hrvatskoj ove godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.12.2017. 19:50

Zadnja izmjena: 13.12.2017. 19:53

Foto: Arhiva

Najveći internetski pretraživać Google već tradicionalno krajem svake godine objavljuje popis najtraženijih pojmova, a prema informacijama sa stranice Google trends, popisi se temelje na pojmovima za pretraživanje koji su u 2017. godini imali veliki porast prometa u odnosu na 2016. godinu.

Google je najtraženije pojmove podijelio u tri kategorije: najtraženiji pojmovi, događanja i filmovi, a zanimljivo je vidjeti što su Hrvati ove godine najviše ''guglali''.

Ono što je nama svakako najzanimljvije je činjenica da se pojam ''Špancirfest'' našao u top 10 najtraženijih pojmova što se događanja tiče. Točnije, Špancirfest je na 7. mjestu, a ispred njega su Izbori, Wimbledon, Eurosong, Rukometno prvenstvo i Hrvatska Grčka, dok su se iza njega smjestili Lokalni izbori, Oscars i Noć muzeja.

Što se tiče ''guglanja'' najtraženijih pojmova u Hrvatskoj, na prvo se mjesto smjestio DIP,  a slijede ga Despacito, Wimbledon, Rukometno prvenstvo, Iphone 8, Sudbina, Eurobasket, Fidget Spinner i Majčin dan.

Filmovi koje su Hrvati najviše pretraživali ove godine bili su La La Land, Samo nebo zna, Wonder women, Justice League i Blade Runner.

 

Komentari