FOTO: Uoči blagdana Svih svetih aranžmani od 80 do 1000 kuna

galerija-images/ponuda cvijeca svi sveti

Objavljeno: 29.10.2014. 09:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Brojni građani u pripremama su za blagdan Svih svetih, a to se posebno vidi tijekom jutra kada se stvaraju gužve na punktovima u Varaždinu gdje se prodaju cvijeće, aranžmani i svijeće.

Obišli smo Varaždinski plac, prodavače kraj Varaždinskog groblja i Sajam cvijeća i svijeća na Sajmištu na Banfici. Mnogi su kupili i cvijeće kod cvjećara, direktno iz njihovih staklenika.

Unatoč hladnom jutru tamo su se našli brojni prodavači, ali i kupci koji su odabirali cvijeće kako bi odali počast svojim preminulima.

Cvjetne sadnice kreću se od tri kune po komadu, tegle margareta i gumbeka mogu se kupiti već od 25 kuna, a razni aranžmani (od živog ili umjetnog cvijeća) kreću se od 80-ak do 1000 kuna.

- Nismo zadovoljni s prodajom. Najviše zbog toga jer se pred Sve svete pojave neki preprodavači kojih nema tokom godine i ruše nam cijene - rekao nam je jedan od uzgajivača cvijeća koji prodaje na Varaždinskom placu.

Gospođa Marija iz Varaždina cvjetne sadnica maćuhica kupila je u stakleniku u Gojancu.

- Svake godine kupujemo živo cvijeće za grob, a najčešće su to maćuhice. Tako smo i ove godine kupili 30 sadnica maćuhica po dvije kune za komad. Jako sam zadovoljna jer su sadnice lijepe i velike te po povoljnoj cijeni - kazala nam je Marija.

{gallery}ponuda cvijeca svi sveti{/gallery}

Komentari