Habuš optimistično o JUGS-u: Situacija nije tako crna kako se čini

Objavljeno: 20.10.2014. 15:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: A. Švoger/arhiva eVaraždin.hr

Upravno vijeće Javne ustanove Gradski stanovi i varaždinski gradonačelnik ovih će dana prihvatiti ostavku ravnatelja JUGS-a Vladimira Kukeca, a raspravljat će i o budućnosti ove gradske tvrtke.

Gradonačelnik Habuš na današnjoj se konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici osvrnuo i na trenutno stanje u Javnoj ustanovi Gradski stanovi. Očitovanje ravnatelja Kukeca, kao i njegova ostavka, poslani su Upravnom vijeću JUGS-a.

Mislim da samo negdje krajem prošlog tjedna dobili očitovanje gospodina Kukeca o cijeloj situaciji u JUGS-u. Nalaz Povjerenstva i Kukecovo očitovanje poslano je članovima Upravnog vijeća Javne ustanove Gradski stanovi. Upravno vijeće sastat će se u najkraćem mogućem roku. Ono o čemu ćemo raspravljati nije samo ostavka ravnatelja Kukeca, koju ćemo naravno prihvatiti, već ćemo raspravljati o tome što dalje. Ostavkom ravnatelja Kukeca ne nestaje problem. Ovog trenutka smo i Upravno vijeće i ja kao gradonačelnik fokusirani na to što dalje s Javnom ustanovom Gradski stanovi – izjavio je Habuš.

Upravno vijeće raspravljat će i o budućnosti gradske tvrtke za koju dospjele obveze iznose više od 35 milijuna kuna. Međutim, gradonačelnik je optimističan.

Osobno smatram da stanje u Javnoj ustanovi Gradski stanovi nije tako crno kako je to pokazao nalaz Povjerenstva i da postoji budućnost za tu gradsku tvrtku. Naravno ta budućnost mora biti potpuno drugačija od načina na koji se tamo radilo dosad – rekao je varaždinski gradonačelnik.

Komentari