Zaprimljeno 210 primjedbi na izdavanje okolišne dozvole Univerzalu

Objavljeno: 28.09.2014. 18:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Josip Novak

Varaždinska udruga Eko breza primila je od Varaždinske županije dokumentaciju vezanu uz provedenu javnu raspravu o izdavanju okolišne dozvole za građevinu za gospodarenje otpadom tvrtke Univerzal.

Podsjećamo, javna rasprava trajala je od 21. kolovoza do 22. rujna, a 5. rujna održano je javno izlaganje u postupku ishođenja okolišne dozvole za postojeće postrojenje varaždinske tvrtke Univerzal d.o.o. – Građevina za gospodarenje otpadom. Osim predstavnika Univerzala, tvrtke Hrvatski centar za čistiju proizvodnju i Grada Varaždina, u raspravi su tom prilikom sudjelovali i brojni mještani 7. mjesnog odbora, članovi udruge Eko Breza i stanovnici koji žive u neposrednoj blizini Univerzala u Cehovskoj.

>> Rasprava o Univerzalu: "Kovačiću, vi branite svoj profit, a mi svoje zdravlje!"

Prema priopćenju Udruge Eko breza, objavljeno je da je u Upravni odjel za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije u roku zaprimljeno 207 pojedinačnih primjedbi građana, a ukupno zaprimljenih primjedbi na Stručnu podlogu ima 210, uključujući i primjedbe Udruge Eko breza te 7. mjesnog odbora.

- Smatramo da je građanstvo jasno pokazalo što misli o Građevini za gospodarenje otpadom tvrtke Univerzal, ne samo brojnim primjedbama već i aktivnim sudjelovanjem u javnoj raspravi - napominju iz Eko breze te dodaju kako su primjedbe, osim na  Županiju, poslane i Ministarstvu zaštite okoliša i prirode (Upravi za inspekcijske poslove) te Ministarstvu zdravlja.

Ujedno pozivaju građane na predstavljanje Stručne podloge, odnosno javno izlaganje u postupku ishođenja okolišne dozvole za postojeće postrojenje Građevina za mehaničko-biološku obradu otpada (MBO) Varaždin, operatera Održivi razvoj d.o.o. Varaždin, koje će se održati u utorak, 30. rujna, s početkom u 11 sati, u Županijskoj palači na Franjevačkom trgu.

>> Javna rasprava o okolišnoj dozvoli za MBO počinje 4. rujna

Inače, javna rasprava za ishođenje okolišne dozvole za MBO postrojenje traje od 4. rujna do 6. listopada.

Komentari