posljednja sjednica

JAVNA PRIZNANJA Evo tko će sve biti predložen za nagrade na sjednici Županijske skupštine

Objavljeno: 23.02.2017. 19:11

Zadnja izmjena: 23.02.2017. 20:26

Foto: Arhiva

Na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine, a ujedno i posljednjoj u ovom mandatu i u ovom sastavu, usvojit će se razne odluke Dnevnog reda, a između ostalog usvojit će se i prijedlog Odluke o javnim priznanjima Varaždinske županije u 2017. godini.

Na nedavno održanoj kavi s novinarima, Dubravka Biberdžić, predsjednica Županijske skupštine je iznijela informacije o osobama, školama i društvima koje će biti predložene za javna priznanja.

Pa krenimo redom. Dakle, za nagradu za životno djelo će biti predložen Alfred Obranić koji je dužnost varaždinskog gradonačelnika obnašao u devedestim godinama prošlog stoljeća. Alfred Obranić će biti predložen za ukupan rad i doprinos Varaždinskoj županiji i državi, a svojedobno je bio i politički zatvorenik te također, i predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika.

Za nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju će biti predložena Elektrostrojarska škola Varaždin i to zahvaljujući brojnim projektima i centrima izvrsnosti. Škola postiže vrhunske rezultate, a također samostalno osigurava sredstva iz fondova Europske unije, te svojim inovacijama promiče županiju i čitavu zemlju.

Društvo inovatora Varaždinske županije će biti predloženo za nagradu za doprinos županije u zemlji i u svijetu i to radi svojih brojnih inovacija, ali i humanitarnog rada.

Svi predloženi svojim radom doprinose društvu

Dobitnica priznanja UNICEF-a pod nazivom 'Prijateljica generacijama djece', psihologinja Stana Vereš predložena je za javno priznanje za njezin ukupan životni rad i doprinos društvu.

Književnik Denis Peričić će biti predložen za javno priznanje uslijed brojnih nagrada koje su do sad osvojila njegova djela, ali i njegov književni opus. Denis Peričić je pjesnik, dramski i znanstveno-stručni pisac, prevoditelj, esejist, kolumnist, kritičar, antologičar, novinar i publicist. Radovi su mu uvršteni u desetak antologija te prevođeni na engleski, njemački, španjolski, poljski i makedonski jezik.

Za sljedeće javno priznanje bit će predložen Dragutin Varga, istaknuti sindikalni djelatnik iz Ivanca koji je zaslužan što tvrtka Itas Ivanec danas pripada radnicima i po tome su jedini u Hrvatskoj. Dragutin Varga taj model predstavlja na raznim skupovima u zemlji i u inozemstvu.

Komentari