suveniri i izložba

Završio je bogat program 'Rabuzinovih dana', no još uvijek možete pogledati izložbu njegovih akvarela

Objavljeno: 10.04.2017. 15:25

Zadnja izmjena: 10.04.2017. 15:26

Foto: Grad Novi Marof

Program 'Rabuzinovih dana' trajao je sve do 10. travnja, a započeli su još krajem ožujka otvaranjem izložbe akvarela Ivana Rabuzina i predstavljanjem suvenira.

Izložbu možete pogledati još nekoliko dana, ali i kupiti jedinstvene suvenire – platnenu eko vrećicu s dva Rabuzinova motiva, cvijetom ili suncem po cijeni od 40 kuna u KC Ivan Rabuzin.

Otvorenje Rabuzinovih dana dramskim izričajem su obogatili članovi dramske družine POU Novi Marof, a posebno je zanimljivo bilo utjelovljenje lika Ivana Rabuzina.

Otvorenju Rabuzinovih dana prisustvovala je i Svjetlana Sumpor, viša kustosica i voditeljica zbirke Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti iz Zagreba koja je, u svojem stručnom izlaganju, posjetitelje upoznala s djelima Ivana Rabuzina. Prisutni su također bili i Eduard Kušen, Vladimir Malogorski te Janko Pavetić koji su svojom nazočnošću doprinijeli samoj veličini događaja.

Posebno atraktivan bio je i posjet kući Ivana Rabuzina kojem smo i mi prisustvovali, a organizirala ga je Turistička zajednica grada Novog Marofa. Tom prilikom posjetitelji su mogli vidjeti brojne originalne slike, oslikani porculan te sam atelje u kojem je veliki umjetnik stvarao.

U desetak dana trajanja Rabuzinove dane su posjetila i djeca dječjih vrtića i nižih razreda osnovne škole s područja grada Novog Marofa koji su sudjelovali u likovnim radionicama, dok su učenici viših razreda Osnovne i Srednje škole Novi Marof gledali dokumentarni film Ključ sreće i sudjelovali u kvizu. Posebni gosti na Rabuzinovim danima bili su korisnici Udruge Srce iz Svetog Ivana Zeline.

Komentari