SDP, HNS, HSU i HSS zajedno na izbore

Milanović na predstavljanju Narodne koalicije u Varaždinu: 'Mi ćemo pobijediti na ovim izborima, vidjet ćete'

Objavljeno: 16.08.2016. 20:33

Zadnja izmjena: 16.08.2016. 20:47

Foto: Nikola Horvat

Varaždinski Trg bana Josipa Jelačića danas je okupio sve štovatelje Narodne koalicije. Naime, stranke SDP, HNS, HSU i HSS, koje će zajedno izaći na parlamentarne izbore u rujnu, predstavile su svoje kandidate u 3. izbornoj jedinici.

Tom su prilikom prisutne pozdravili predsjednik SDP-a Zoran Milanović,  predsjednik Stručnog vijeća HSS-a Zvonimir Sabati, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, župan varaždinske županije Predrag Štromar (HNS) i član predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

– Napravit ćemo mnogo za sjever, i to ono što nismo stigli u četiri godine, a posljednjih osam mjeseci nismo imali s kime pričati. – rekao je varaždinski župan Predrag Štromar.

Nositelj liste III. izborne jedinice Siniša Hajdaš Dončić predstavio je kandidate na listi III. izborne jedinice te istaknuo kako su, kako je rekao, „ideološke priče“ ostavili po strani.

Kandidati na listi 3. izborne jedinice

  • 14. Milorad Batinić
  • 13. Bernarda Topolko
  • 12. Zvonimir Sabati
  • 11. Agata Cvitić
  • 10. Božica Makar
  • 9. Renata Potočnik
  • 8. Petra Novinščak
  • 7. Marko Vešligaj
  • 6. Marija Puh
  • 5. Mario Habek
  • 4. Matija Posavec
  • 3. Stjepan Kovač
  • 2. Predrag Štromar
  • 1. Siniša Hajdaš Dončić

Predsjednik Stručnog vijeća HSS-a Zvonimir Sabati zamijenio je tom prilikom predsjednika HSS-a, koji je bio spriječen. Sabati je istaknuo kako HSS u Narodnu koaliciju unosi „svoje tradicionalne vrijednosti“, ali i nadodao: – Unosimo i novi, moderni HSS 21. stoljeća. Nadam se da ćemo, kao III. izborna jedinica, biti apsolutni pobjednici Narodne koalicije.

„Tko o čemu – lopov o poštenju“

– Naravno da smo i griješili! Onaj koji radi, taj i griješi; a onaj koji ne radi, nikada neće pogriješiti. Ovo je naša bitka za dostupnost zdravstvenog osiguranja i za starije i siromašne – za sve koje privatne osiguravatelji ne žele uključiti. – naznačio je Hrelja.

Vrdoljak je sjever Hrvatske istaknuo kao ono na što se „moraju ugledati i ostali“: – 11. rujna odlučujemo hoćemo li dati šansu da ostatak Hrvatske više liči na vas. Želimo da nam Hrvatska bude kao vi. Čujemo svakakava obećanja. Nemojte vjerovati ljudima koji lažu. Prevarili su nas prije devet mjeseci i sada je vrijeme da vratimo Hrvatsku na pravi put. Lijevi centar pobijedio je dvaput – prvi put 2000., kada su se raspadala poduzeća i kada je zabilježen velik pad BDP-a, a drugi put 2011., kada su premijer i ministri bili u zavorima. Tko o čemu – lopov o poštenju; tko o čemu – HDZ o povjerenju.

– Pojavljuje se i gradonačelnik grada Zagreba, koji želi biti premijer. Na njegovoj listi postoji osoba koja je oborila svjetski rekord – Gordana Rusak koja je u devet mjeseci promijenila četiri stranke. – zaključio je Vrdoljak.

„Pobijedit ćemo, vidjet ćete“

Posljednji govornik današnjeg predstavljanja bio je Zoran Milanović, koji je istaknuo kako je 2001. godine bio u neposrednoj blizini terorističkog napada u Washingtonu: – Takve stvari natjeraju čovjeka da se preispita. Otišao sam i na misu, iako nisam neki vjernik. I kasnije tih dana rekao sam: ’Ima smisla baviti se javnim pozivom – mijenjati društvo i služiti društvu.' Ne vjerujem da su naši politički suparnici zlo – nisu zlo. Ali nisu ni dobro za Hrvatsku.

– Mi ćemo pobijediti na ovim izborima, vidjet ćete. Znamo što smo propustili učiniti, ali znamo što ćemo učiniti. Sutra počinje danas. – zaključio je Milanović i nadodao: – Netko ti da vjeru da ga nećeš prevariti. Ne da vas nećemo prevariti – služit ćemo vam.

Komentari