17. travnja cirkus ponovno dolazi u Varaždin!

Objavljeno: 11.03.2011. 15:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: spancirfest.com

U nedjelju, 17. travnja varaždinsku sportsku dvoranu na Dravi preuzet će klaunovi, žongleri i artisti, koji će na zabavan, šaljiv, poučan i kreativan način pokazati svoja umijeća i svoje zvanje. Riječ je o projektu Cirkuska klaunomanija, jedinstvenom u Hrvatskoj, u kojem sudjeluju članovi Antuntun-a, Udruge za rastjerivanje dosade pod vodstvom predsjednika Zorana Vukića, poznatijeg kao klaun Ludek.

- Kad smo bili klinci svi smo se veselili cirkusu koji je svako malo dolazio u grad uveseljavati ljude, no danas taj nomadski cirkus, kao i takav način života postoje samo još u pričama. Mi želimo cirkus ipak približiti ljudima i izmamiti im osmijeh na lice, no na jedan drugi moderniji način - rekla je umjetnička voditeljica projekta Barbara Rocco objašnjavajući koja je bila ideja vodilja projekta.

Rocco je naglasila kako je to ipak jedna potpuno različita vrsta cirkusa od onog kojeg se sjeća starija populacija.

- Cirkus je to koji njeguje isključivo ljudske vještine i poštuje prava životinja - istaknula je Rocco.

Zoran Vukić, poznatiji varaždinskoj publici kao klaun Ludek, nadovezao se istaknuvši kako u ovom cirkusu ne sudjeluju ni djeca, iako ljudi jako vole gledati nadarenu djecu kako izvode raznorazne akrobacije.

Dodao je kako u Hrvatsko cirkuska scena posljednjih godina dobiva sve veću važnost na kulturnoj sceni, te da u Hrvatskoj ima jako puno umjetnika koji se bave cirkuskim vještinama.

- Tako će među 15 artista koji će zabavljati varaždinsku publiku, biti tek jedan Talijan, što je dokaz koliko je jaka naša cirkuska scena - rekao je Vukić.

Ulaznice po cijenama 45 i 55 kuna bit će u prodaji od 22. ožujka, a za djecu do 3 godine starosti ulaz je besplatan.

Dio prihoda od ulaznica organizatori će donirati Klaunovima doktorima - Crvenim nosevima, koji nasmijavaju bolesnu djecu u bolnicama diljem Hrvatske.

Komentari