Babinec: Forum žena SDP-a kestenijadom i poklonima iznenadio korisnike Doma za starije Sv. Ana

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.10.2015. 10:16

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:45

Foto: Forum žena

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, članice Foruma žena SDP-a Varaždinske županije zajedno s predsjednicom Livijom Faić, organizirale su kestenijadu za korisnike Doma za starije Sveta Ana iz Babinca...

Pritom su djedove i bake darovale prigodnim poklonima, a ovim druženjem, kažu, željele su pokazati da je podrška starijim osobama te osluškivanje njihovih potreba i problema izuzetno bitno.

- Naša je dužnost, kao mlađe generacije, voditi brigu i štiti prava osoba treće životne dobi u našim životnim sredinama – istaknula je Faić te dodala kako je ponekad samo topla riječ ili druženje kao što je ovo jedan od načina kojima možemo tome doprinijeti.

Inače, Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi.

Komentari