svjedočenje na uskoku

Bivši zaposlenik Čistoće: Otpada u Brezju je 15 posto manje, a na Motičnjaku ga ni nema

Objavljeno: 27.09.2022. 11:22

Zadnja izmjena: 27.09.2022. 11:31

Bivši zaposlenik i savjetnik uprave varaždinske Čistoće Robert Briški održao je danas konferenciju za medije na kojoj je najavio dvije prijave Uskoku: jednu vezanu uz zbrinjavanje bala u Brezju, a drugu vezano uz izgradnju sortirnice.

Briški je naveo desetak razloga zbog koji sumnja u pogodovanje u slučaju bala u Brezju, a između ostaloga kazao je kako je otpad kalirao („o čemu postoji zapisnik“) zbog čega ga prema njegovim riječima ima 15-30 posto manje od količine koja se namjerava platiti.

Kada je pak riječ o otpadu koji se spominje na prostoru buduće sortnice na Motičnjaku, Briški se poziva na još jednu analizu – onu kojom je navodno utvrđeno da je riječ o zemlji i kamenu za nasipavanje a ne o komunalnom otpadu.

- Tretiraju me kao da sam „nečiji“, ali nisam. Na nepravilnosti ukazujem duže vrijeme, jer je sve počelo s prvim ugovorom i nastavilo se do danas. Grad Varaždin ni ne može biti naručitelj sanacije jer je posjednik otpada u Brezju Varkom – rekao je Briški, dodajući kako sav obuhvaćeni otpad nije ni samo varaždinski, nego od još četiri JLS.

Komentari