današnja sjednica

SDP: Stanovi iza Konzuma bit će uvjerljivo najjeftiniji u Varaždinu, natječaj već sljedeći tjedan

Objavljeno: 19.03.2024. 16:45

Zadnja izmjena: 19.03.2024. 16:45

Gradsko vijeće Grada Varaždina danas održava prvu ovogodišnju sjednicu, nakojoj se ponovno otvorila tema izgradnje novog stambenog kvarta na prostoru iza Konzuma kod groblja u Varaždinu.

Naime, predsjednika Gradskog vijeća Lovru Lukavečkog zanimalo je kada će Grad Varaždin raspisati javni poziv za prijave za POS stanove koji će se graditi na tim prostorima te kada se očekuje početak radova. Podsjetimo, u ulici Ivana Nepomuka Petrovića kod Konzuma gradit će se šest novih zgrada, redom jedna po jedna, od kojih će svaka imati po 30 stanova, a uz njih je predviđeno i dječje igralište.

Gradonačelnik Neven Bosilj rekao je kako će natječaj za ove POS stanove biti objavljen idućeg tjedna, dodavši kako radovi na prvoj zgradi kreću ubrzo.

- Prva zgrada je pred građevinskom dozvolom, malo se kasni jer smo zamjenik i ja tražili preprojektiranje jer je tamo bio zamišljen neki poslovni prostor. Čim se dobije građevinska dozvola, ide natječaj za izvođenje i ovo proljeće kreće izvođenje radova i paralelno ide projektiranje zgrade. Pogledajte taj natječaj, koji su u njemu uvjeti. To je namijenjeno našim mlađim Varaždincima: sada je cijena etalonska cijena po POS-u 1480 eura i to će biti uvjerljivo najjeftiniji stanovi u gradu Varaždinu - rekao je Bosilj.

Komentari