Održana radionica za prevenciju maloljeničkog alkoholizma

Objavljeno: 20.09.2011. 07:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Carlsberg Croatia

U petak 16.rujna, u sklopu edukativne kampanje za prevenciju maloljetničke konzumacije alkohola „Pokažite im put“, u prostorijama Carlsberga Croatia održana prva u nizu radionica namijenjenih roditeljima, zaposlenicima kompanije, koji žele saznati više o tome kako najbolje razgovarati sa svojom djecom o alkoholu i kako pozitivno utjecati na njih.

Naime, svjesna problema i mogućih posljedica maloljetničke konzumacije alkohola, Carlsberg Croatia okupila je stručnjake i pokrenula edukativnu kampanju s ciljem da roditeljima pruži podršku i pomogne s praktičnim savjetima o prevenciji. U svoje projekte odgovornog poslovanja kompanija uvijek nastoji aktivno uključiti zaposlenike jer su vrijednosti koje zagovara u društvu odraz ljudi koji je čine. Upravo je stoga prva radionica bila namijenjena zaposlenicima koji su, kao angažirani roditelji, odlučili poslušati riječ stručnjaka na ovu temu.

Radionicu u Koprivnici vodila je profesorica pedagogije Marija Sučić Vojnović, a sudjelovali su i doktorica medicine Jasenka Vuljak Vulić iz Službe za školsku medicinu Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko – križevačke županije, te  Robert Šarec, policijski službenik za prevenciju Policijske postaje Koprivnica. Roditelji su se složili da im je radionica pružila mnogo novih informacija o opasnostima maloljetničke konzumacije i vrijedne savjete kako djeci pomoći da budu samosvjesni, da se odupru pritisku vršnjaka, i nauče donositi odgovorne odluke.

U sklopu kampanje izrađen je i priručnik za roditelje s informacijama i konkretnim savjetima kako prevenirati konzumaciju alkohola kod maloljetnika koji je namijenjen svim sudionicima radionica, a dostupan je i na stranici www.carlsberg.hr i www.antenazagreb.hr. Kampanja se provodi u suradnji s partnerom trgovačkim lancem Mercator i uz potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Obiteljskog centra te Savjetovališta Luka Ritz.


Komentari