žele zadržati mlade

FOTO 57 topličkih studenata po prvi puta će primati stipendiju od 500 kuna mjesečno

Objavljeno: 20.03.2018. 10:14

Zadnja izmjena: 20.03.2018. 10:28

Po prvi puta Varaždinske Toplice dodijelile su stipendije svim redovnim studentima s područja Grada. 57 studenata potpisalo je stipendijske ugovore koji im jamče mjesečni iznos stipendije od 500 kuna, a za tu je svrhu u gradskom proračunu za ovu godinu osigurano 400 tisuća kuna.

Prema riječima gradonačelnice Varaždinskih Toplica, Dragice Ratković, cilj je potaknuti mlade na upisivanje studijskih programa, sa željom da po završetku studija ostanu živjeti u Varaždinskim Toplicama jer oni svojim idejama i stečenim znanjem mogu doprinijeti razvoju grada, a ovo je još jedna u nizu kojima se nastoji podići životni standard stanovnika.

Varaždinske Toplice zaštićene su od teške industrije i predstavljaju zelenu oazu mira Varaždinske županije, a samim time i idealno mjesto za život mladih obitelji. Grad ima kompletnu infrastrukturu, školu, dječji vrtić, a zahvaljujući autocesti u velike centre poput Varaždina i Zagreba može se doći brzo i lako. Nikako ne treba zaboraviti da se zbog ulaganja u zdravstveni turizam nudi pregršt rekreativnih i sportskih sadržaja u slobodno vrijeme – istaknula je gradonačelnica 

 

Komentari