FOTO Grabar-Kitarović u Varaždinu: Hrvatskoj će 28. prosinca zasjati sunce

Piše: m/evarazdin

Objavljeno: 23.11.2014. 09:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/katarina zrinska hdz 2014

Zajednica žena Katarina Zrinski Varaždinske županije svečanim je i humanitarnim koncertom obilježila svoj dan te pomogla udruzi „Stakleno zvono“, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu pridružila im se i Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Hrvatske.

Mnogi uvaženi gosti, članice Zajednice žena Katarina Zrinski te članovi i simpatizeri Hrvatske demokratske zajednice uživali su u jednosatnom programu Varaždinskog komornog orkestra, opernih pjevača te glazbenim izvedbama Vande Winter i Đanija Stipaničeva.

Jako nam je drago što je ovaj koncert humanitarnog karaktera i što su se ovi vrhunski glazbenici odazvali našem pozivu. Sredstva će se prikupiti donacijama nakon koncerta, a namijenjena su Udruzi „Stakleno zvono“. Zajednica žena Katarina Zrinski je zajednica stranački opredijeljenih žena, što znači da sudjelujemo na svim događanjima naše stranke. Bavimo se humanitarnim aktivnostima, a ovo je samo jedna u nizu – istaknula je Nadica Dreven-Budinski, predsjednica županijske Zajednice žena Katarina Zrinski.

U dijelovima opere Nikola Šubić Zrinski, arijama iz Tosce i Cavalerie Rusticane uživala je kandidatkinja za predsjednicu RH Kolinda Grabar Kitarović. Pohvalila je Zajednicu žena Katarina Zrinski, a glazbenicima se pridružila na pozornici pjevajući poznati song iz hrvatskog mjuzikla Jalta, Jalta „Neka cijeli ovaj svijet“.

Veliko i toplo hvala izvođačima i organizatorima na ovako prekrasnoj večeri i čestitke svima. Neka cijeli ovaj svijet sja u suncu, neka naša Hrvatska od 28. prosinca sja u suncu. Ne želim danas govoriti o tome u kako teškoj situaciji danas živimo. Svi to jako dobro znamo i osjećamo. Ali danas smo ovdje radi naših žena, članica Zajednice žena Katarine Zrinske, ali i svih ostalih žena. Doista se divim predivnim i jakim ženama u našoj povijesti, od Katarine Zrinske do mame Kate u Vukovaru, koje rade sve kako bi život u našoj Hrvatskoj bio što ljepši – istaknula je Grabar-Kitarović u svom govoru nakon koncerta.

Prikupljena sredstva ići će za pomoć Udruzi „Stakleno zvono“ za djecu s poteškoćama u razvoju.

Ne smijemo dijeliti ljude, svi smo jedni pred drugima jednaki. Ovo je izrazito pohvalna humanitarna akcija i ja zahvaljujem ženama iz Katarine Zrinski na ovako predivnoj i vrlo važnoj humanitarnoj akciji. Kad je nekome potrebna pomoć, onda smo najbolji. U svijetu nema ljudi koji bi se u tako kratkom roku okupili i pomogli bolesnom djetetu, stanovnicima Gunje ili gladnoj djeci u Belom Manastiru. Moramo pomagati jedni drugima, gledati život oko sebe, vidjeti što možemo učiniti za svoju domovinu te povesti Hrvatsku u bolji život – naglasila je HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu RH.

{gallery}katarina zrinska hdz 2014{/gallery}

Komentari