financijska injekcija

FOTO Ministarstvo je varaždinskom Domu zdravlja dodijelilo gotovo 15 milijuna kuna za specijalizaciju liječnika

Objavljeno: 16.02.2018. 15:19

Zadnja izmjena: 16.02.2018. 15:29

U Ministarstvu zdravstva danas je potpisan ugovor kojim se Domu zdravlja Varaždinske županije dodijeljuje gotovo 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt specijalističkog usavršavanja 14 doktora medicine.

U prisustvu župana Radimira Čačića, ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića, te predstavnika županija, domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu, ugovor o financiranju projekta „Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domu zdravlja Varaždinske županije“ potpisali su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić.

Zahvaljujući ovome projektu, u Varaždinskoj županiji će gotovo 15 milijuna kuna biti uloženo u specijalizaciju sedam liječnika obiteljske medicine, tri pedijatra, tri liječnika iz područja ginekologije i opstetricije te jednog liječnika iz područja kliničke radiologije, a za financiranje specijalizacija Ministarstvo zdravstva je dodijelilo ukupno 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 17 domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu, čime će se financirati ukupno 82 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

- Za gotovo sve projekte koje smo prijavljivali zadnjih šest mjeseci Varaždinska županija dobiva 20 posto od ukupno iznosa za cijelu Hrvatsku. To je u prosjeku pet puta više od veličine naše Županije, što znači da smo brži i sposobniji te da to na kraju pretvaramo u realan novac. Ovih 14,8 milijuna kuna za specijalizacije liječnika je jako važan novac, jer u Županiji u obiteljskoj medini nedostaje 13 timova, a sredstva za specijalizacije u iznosu od dva milijuna kuna u sljedećem krugu trebala biti dodijeljena Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije- potvrdio je Čačić

 

 

 

 

 

Komentari