održan sastanak

Foto - Plenković sa sjevernim županima, Stričak: Okupljati nas moraju brze ceste, ali i kampus FOI-ja

Kako je rekao Plenković, danas je potpisano ukupno 56 ugovora vrijednih oko 54 milijuna kuna, a domaćini sastanka bili su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te međimurski župan Matija Posavec koji je dodao kako će se na području Međimurske županije sredstva koristiti za projekte u zdravstvu i obrazovanju...
Objavljeno: 27.12.2022. 15:25

Zadnja izmjena: 27.12.2022. 15:25

Foto: Boris Matijašec

Na područje Varaždinske županije država je samo u prosincu ove godine alocirala oko 110 milijuna kuna, rekao je Anđelko Stričak nakon današnjeg sastanka sjevernih župana s Andrejom Plenkovićem u Međimurju.

Varaždinska bolnica dobila je, naime, 62 milijuna kuna za zgrade oštećene u potresu, ŽUC dodatnih 35 milijuna kuna za sanaciju klizišta, a danas su potpisani 12 milijuna kuna vrijedni ugovori za projektnu dokumentaciju šest infrastrukturnih projekata: dvije sportske dvorane (Varaždinske Toplice, Bisag), Dvorac Šaulovec, dio bivše vojarne u Optujskoj, za Glazbenu školu u Varaždinu i budući Regionalni centar civilne zaštite.

Stričak je i ovaj put ponovio kako noseći projekti okupljanja sjevernih župana moraju biti brze ceste, ali, ovaj put je dodao, i kampus FOI-ja.

- Sastanak sam iskoristio da bih naglasio kolika je važnost da se nastavi s izgradnjom brzih cesta. Kao što je poznato, na području Varaždinske županije gradi se prvi dio brze ceste od Varaždina do Lepoglave, izvođače radova trebali bi znati do ožujka. Naglasio sam važnost da iznađemo sredstva za izgradnju Kampusa FOI-ja, s obzirom da živimo u digitalno doba. Nema ni potrebe naglašavati koliko je to važno – rekao je Stričak.

Kako je rekao Plenković, danas je potpisano ukupno 56 ugovora vrijednih oko 54 milijuna kuna, a domaćini sastanka bili su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te međimurski župan Matija Posavec koji je dodao kako će se na području Međimurske županije sredstva koristiti za projekte u zdravstvu i obrazovanju.

Komentari