priopćenje za medije

Grad Varaždin: Izvanredni otkaz direktoru društva Gradska tržnica Predragu Ciglaru

Do natječaja za novog direktora dužnost direktorice vršiti će djelatnica Gradske tržnice Željka Vincek Strugar...
Objavljeno: 22.01.2024. 13:44

Zadnja izmjena: 22.01.2024. 15:10

Foto: Arhiva

Kako navode iz Grada Varaždina, danas je direktoru tvrtke Gradska tržnica Predragu Ciglaru uručena Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu, slijedom čega je radni odnos, a posljedično tome i funkcija direktora društva, Predragu Ciglaru prestao s današnjim danom budući da, ističu, nema pravo na otkazni rok niti pravo na isplatu otpremnine.

Naime, kako pojašnjavaju iz Grada Varaždina, odluka o izvanrednom otkazu donesena je iz razloga što je u poslovanju Gradskih tržnica utvrđeno niz nepravilnosti, a u poslovnoj dokumentaciji niz nedosljednosti, za što punu odgovornost snosi Predrag Ciglar koji je do danas obnašao funkciju direktora. U obrazloženju odluke koja je uručena Predragu Ciglaru detaljno su navedeni razlozi njezinog donošenja, među kojima se većina, kako pišu, odnosi na nedosljednosti u vezi prikupljenih novčanih sredstava tijekom humanitarnih akcija koje je organizirala Gradska tržnica u Varaždinu.

- Naime, u knjigovodstvenoj dokumentaciji i evidenciji društva Gradska tržnice d.o.o. koja je dostavljena na zahtjev gradonačelnika Bosilja nije iskazan niti je vidljiv tijek novca prikupljenog tijekom niza održanih humanitarnih akcija u razdoblju od 2019. do 2024. godine te je utvrđen nesklad između prikupljenih sredstava i izvršenih uplata - naveli su iz Grada Varaždina.

Na mjesto direktora Gradske tržnice dosadašnji je direktor prvi puta imenovan 18. svibnja 2008. godine, a posljednji puta 9.6.2020. godine od strane tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka. Do natječaja za novog direktora dužnost direktorice vršiti će djelatnica Gradske tržnice Željka Vincek Strugar.