Skupile se glave

Gradska vlast i predstavnici VŽ smeće na dvosatnom sastanku raspravljali o problemu zbrinjavanja smeća

Gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, te direktor Varkoma Željko Bunić u petak su razgovarali s predstavnicima grupe građana koji su na društvenim mrežama te na nedavnom prosvjedu zatražili odgovore na pitanja o zbrinjavanju smeća u Varaždinu.​​​​​​​
Objavljeno: 18.01.2019. 18:21

Zadnja izmjena: 18.01.2019. 18:32

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, te direktor Varkoma Željko Bunić u petak su razgovarali s predstavnicima grupe građana koji su na društvenim mrežama te na nedavnom prosvjedu zatražili odgovore na pitanja o zbrinjavanju smeća u Varaždinu.

Nadalje, predstavnici Grada saslušali su njihove prijedloge i primjedbe, te u dvosatnom razgovoru dali informacije o rješavanju problema smeća u Varaždinu. Za ostale primjedbe i prijedloge, rečeno je poslije sastanka, građani će se obratiti poduzeću Čistoća. Za zatražene dokumente poštivat će se procedura u skladu sa zakonskim uvjetima pribavljanja dokumenata, odnosno pravu na pristup informacijama.

Sukladno zakonskim propisima gradske službe i dalje će ostati na raspolaganju građanima kako bi dobili sve potrebne informacije – naglasili su gradonačelnik Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan. Istaknuli su da je poželjno uključivanje građana u procese donošenja odluka posredstvom javnog savjetovanja što je propisano statutom i poslovnikom Grada Varaždina.

Komentari