iz minute u minutu

AKTUALAC MIRAN Ilčić predlaže 120 kuna božićnice za djecu, Habuš: "Moramo znati da to sve košta!"

Objavljeno: 15.09.2016. 10:03

Zadnja izmjena: 16.09.2016. 11:05

Aktualni sat 27. sjednice Gradskog vijeća prošao je, moglo bi se reći, vrlo mirno. Ono što se činilo kao najvažnije, ali i na što je Habuš moglao dati odgovor na licu mjesta bila su pitanja Ilčića, o udžbenicima za srednjoškolce te pitanje Podolnjaka o komunalnom otpadu, ali ne o baliranom otpadu, već o onom što bi se trebao odvoziti na regionalno odlagalište u Koprivničkom Ivancu.

Vijećnik Ilčić upitao je gradonačelnika kad će se krenuti s pomoći roditeljima srednjoškolaca, što bi podrazumijevalo financiranje udžbenika, kao što je to slučaj za osnovne škole. Odim tog pitanja, Ilčić je predložio i uvođenje božićnica za djecu:

- Predlažem da se u proračunu nađu sredstva za 120 kuna za božićnicu za svako dijete, kako bi se dodatno pomoglo roditeljima.

Habuš je za financirenje srednjoškolskih udžebnika odgovorio Ilčiću da slobodno može dati prijedlog za proračun za sljedeću godinu:

- Dajte prijedlog za proračun, a ako ga većina prihvati, ja se u potpunosti slažem s prijedlogom. Zaboravljamo napomenuti da u osnovnim školama financiramo i radne bilježnice, ne samo udžbenike. Što se tiče božićnica za djecu, također dajte inicijativu. Ako se pronađu sredstva, slažem se s prijedlogom, ali moramo znati da sve to košta."

Otpad na regionalno odlagalište

Podolnjak je govorio o smeću, ali ne o baliranom otpadu već onom koji bi se trebao zbrinjavati na regionalnom odlagalištu u Koprivničkom Ivancu. Kako je istaknuo Podolnjak, donesena je odluka o koncesiji s tvrtkom Univerzal, do gradnje regionalnog odlagališta u Koprivničkom Ivancu, a nakon toga bi se za komunalni otpad trebala "brinuti" tvrtka Piškornica d.o.o.

- Zašto se i dalje zbrinjavanje komunalnog otpada povjerava tvrtki Univezal, kad se u Koprivničkom Ivancu zbrinjava otpad drugih gradova i to radi tvrtka kćer tvrtke Piškornica. Zašto se ne zbrinjava otpad grada Varaždina? - upitao je Podolnjak.

Habuš je kazao kako je to sasvim druga tvrtka, te da Piškornica d.o.o. nema veze sa tvrtkom koja obavlja zbrinjavanje otpada za druge gradove.U ovom trenutku tumačenje pravne struke je da ne možemo s tvrtkom kćeri potpisati ugovor, a tvrtka Piškornica nema trenutno dozvolu za rad. Držimo fige da počne raditi što prije - objasnio je Habuš.

Također, napomenuo je da Gradu ne treba još jedna tužba, a da tvrtka Piškornica možda ne počne raditi nikad, a ako se projekt nastavi, u najboljem slučaju za 2-3 godine. 

Komentari