Kineska veleposlanica u posjeti Varaždinu: Ovaj grad je na mene ostavio jako lijep dojam!

galerija-images/izlozba kin reportera

Objavljeno: 26.03.2015. 15:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Siniša Sović

Veleposlanica Narodne Republike Kine NJ.E. Deng Ying posjetila je grad Varaždin zajedno sa svojim suradnicima. 

Nju je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Goran Habuš. Nakon prijema veleposlanica je održala kraće predavanje „Svekoliki odnosi Kine i Hrvatske, diplomatski, gospodarski, kulturni …“ koje su pratili i predstavnici varaždinskog gospodarstva. Na tom je sastanku bilo i riječi o mogućnostima poboljšanja gospodarske suradnje.

Gradonačelnik Habuš je za medije izjavio - Na ovom kratkom sastanku upoznali smo veleposlanicu sa razvojnim planovima Grada Varaždina i o onome što smo radili u prethodnom razdoblju i o onome što želimo raditi, poput toga da Varaždin želi postati sveučilišni centar te da smo konačno došli u poziciju da imamo poduzetničku i industrijsku zonu koju možemo ponuditi kineskim investitorima - istaknuo je varaždinski gradonačelnik te nastavio - Govorili smo i o namjeri da Varaždinski aerodrom stavimo u funkciju samog razvoja ali i gospodarske zone te o našoj želji i kandidaturi za europsku prijestolnicu kulture.

Moram reći da smo u svemu tome našli dosta dodirnih točaka i sa gradom Uhanom ali i sa Kinom da se vizija razvoja našeg grada preklapa sa njihovom vizijom razvoja Kine - izjavio je Habuš te zaključio - Razgovarali smo i o mogućnosti bratimljenja sa kineskim gradom Uhanom koji će biti u posjeti Hrvatskoj od 7. do 10. svibnja i u tom će intervalu posjetiti Varaždin. Nadam se da započinjemo jednu lijepu i novu suradnju sa Republikom Kinom.

- Dragi prijatelji, vrlo mi je darago da sam na poziv vašeg gradonačelnika posjetila Varaždin. S gradonačelnikom Habušom izmijenili smo razna mišljenja o budućoj suradnji i o idejama za razvoj. Također, gradonačelnik Varaždina upoznao me s prioritetima ovoga grada te je ostavio na mene jako dubok dojam - izjavila je veleposlanica NR Kine NJ.E. Deng Ying te je dodala Idućeg mjeseca delegacija grada Uhana, sedmog najvećeg kineskog grada dolazi u Varaždin. Vjerujem da će posjet delegacije iz Uhana gradu Varaždinu pridonijeti bilateralnoj suradnji te da će naše dvije zemlje zajedno iskoristiti ovu priliku.

Ove se godine obilježava deseta godišnjica uspostavljanja partnerstva između Kine i Hrvatske pa stoga vjerujem da će se u raznim granama poput gospodarstva
obrazovanja, financija i turizma iskoristiti veliki potencijal za ostvarivanje bilateralne suradnje - izjavila je kineska veleposlanica

Zahvalila se svima prisutnima uz riječi da je Varaždin na nju ostavio jako lijep dojam te se je svima zahvalila.

Kineska je veleposlanica potom otišla do Galerije LUV-a u Trgovačkom centru Konzum te je otvorila izložbu umjetničkih fotografija „Iz života Kine – ljudi i običaji“.

Kako je izgledao posjet kineske veleposlanice gradu Varaždinu i otvorenje izložbe umjetničkih fotografija, pogledajte u našoj fotogaleriji:

{gallery}izlozba kin reportera{/gallery}

Komentari