Kreće promotivna kampanja za učenike i studente inovatore

Objavljeno: 21.09.2011. 10:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U sklopu projekta Edu-preneur (Poduzetnička edukacija učenika i studenata inovatora Europe), odobrenog u sklopu IPA-e Slovenija - Hrvatska 2007.-2013., čiju provedbu 85% sufinancira EU, najavljuje se održavanje promotivne kampanje za učenike i studente inovatore.

Kampanju će provoditi projektni partneri Inštitut za raziskovanje podjetništva, Šolski center Velenje i Saša inkubator u Mariboru i Velenju u suradnji sa Agencijom za razvoj Varaždinske županije, Fakultetom organizacije i informatike te Hrvatskim institutom za tehnologiju u Varaždinu i Zagrebu.

Kampanja će se provoditi u srednjim školama, na fakultetima i u centrima izvrsnosti, a svrha same kampanje je predstaviti projekt i projektne aktivnosti učenicima i studentima, prezentirati im koristi koje će ostvariti od uključivanja u projektne aktivnosti te na taj način identificirati 20-ak učenika i studenta koji će se uključiti u program edukacije, a u kasnijoj fazi implementacije projekta i u održavanje Dana inovacija, kao i Kooperacijskih sastanaka.

Sama edukacija trajat će od listopada 2011. do ožujka 2012., a  sastojat će se od 7 različitih modula: 
1.    Osnove osnivanja i upravljanja poduzećem/obrtom
2.    Istraživanje tržišta i izrada SWOT analize
3.    Dizajn, razvoj i ocjenjivanje tehnologija
4.    Prava intelektualnog vlasništva
5.    Marketinške strategije i strategije prodaje
6.    Poslovno i financijsko planiranje 
7.    Traženje partnera i investitora.

Ovo je jedinstvena prilika da učenici i studenti inovatori steknu osnovna poduzetnička znanja, koja će koristiti za daljnji razvoj svojih inovativnih ideja, možda i do stupnja komercijalizacije, da uspostave izravne odnose s iskusnim inovatorima, poduzetnicima, poslovnim anđelima i drugim zainteresiranim dionicima. Isto tako, ovaj je projekt prilika i za drugu stranu – poduzetnike, istraživačke institucije, poslovne anđele i druge zainteresirane dionike – da ostvare suradnju s mladim inovatorima – budućim poslovnim partnerima i/ili perspektivnim budućim djelatnicima te im u ovom trenutku pruže potrebnu podršku.

Za sudjelovanje u edukaciji mogu se prijaviti učenici srednjih škola i studenti koji imaju inovativnu ideju, ili već osmišljeni projekt, bez obzira o kojem se području djelovanja radi. Prijaviti se može putem prijavnog obrasca, koji je objavljen na web stranici projekta. Ispunjeni prijavni obrazac potrebno je u elektronskoj verziji poslati na mail adresu [email protected][email protected],  najkasnije do 28. rujna 2011. godine.

Komentari