Saznajte možete li odahnuti

Ministar obrazovanja odgovorio je li se našao novac za prijevoz srednjoškolaca

Objavljeno: 13.03.2016. 20:44

Zadnja izmjena: 13.03.2016. 22:33

Foto: Youtube/Screenshot

Ključno je u cijeloj ovoj priči da se uz dozvolu premijera i ministra financija našlo načina kako da kroz ovo vrijeme zadržimo stari model, izjavio je ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar, prenosi dnevnik.hr.

- Biti će novaca. S novim modelom kreće se od nove školske godine – rekao je Šustar, a novi model Vlade obrazložio kao "strukturnu uštedu" i "obvezu prema Europskoj komisiji" za koju je"krajnje vrijeme da se uvede nakon 25 godina".

- Imovinski cenzus je nešto što Europska komisija odavno očekuje od nas i, što je još važnije, dopušta svima nama da se prijavimo na europske fondove, tako da se i s te strane poboljšava situacija.

Ministar je ustvrdio da će "najranjiviji i dalje ići po 100 posto", ali će to biti "pravilno raspodjeljeno". Prijevoz koji se odnosi na osnovne škole ostaje funkcionirati prema starom modelu. 

Na pitanje kome se sada uzeo novac, da bi ga bilo za prijevoz, Šustar je odgovorio kako se nada da nije njegovom resoru te zaključio da će se za to "žestoko boriti".

Komentari