Osvrnuo se na odgovor Ministarstva

Štromar: Mjesečne karte učenicima iz Bednje i M. Bukovca više od 1.300 kuna ako se ne sredi prijevoz

Varaždinska županija

Objavljeno: 08.07.2016. 16:15

Zadnja izmjena: 08.07.2016. 16:45

Foto: Varaždinska županija / Arhiva

Zajedno s tridesetak učenika, Župan Varaždinske županije Predrag Štromar jučer je autobusom doputovao u Zagreb i pomoćniku ministra znanosti, obrazovanja i sporta Stipi Mamiću uručio Odluku o sufinanciranju prijevoza s ciljem da je tehnička Vlada prihvati na narednoj sjednici.

Ako se uzmu u obzir brojni apeli iz Varaždinske županije, ističu iz Županije, bilo je za očekivati da će župana Štromara dočekati ministar Predrag Šustar, no nije ga bilo.

>> "Nema smisla da država plaća bogatima, Štromar je u pretkampanji!" - odgovor je Ministarstva

– Žalosno je da ministar Šustar već mjesecima ignorira naše apele. Zvao sam ga 167 puta, nije se javljao, a kad smo se u nekoliko navrata slučajno sreli, bio je pun obećanja. Jučer, po 168 put, nije se ni javio ni pojavio. Mene samo zanima što je to ministru Šustaru 168 puta bilo važnije od prijevoza srednjoškolaca. – rekao je župan Štromar te izrazio razočaranje jučerašnjim sastankom s pomoćnikom ministra, koji je rekao kako tehnička Vlada i dalje inzistira na imovinskom cenzusu.

„Pokazao elementarno neznanje“

Drugim riječima, kažu iz Županije, to bi značilo da će pojedini srednjoškolci (Bednja, Mali Bukovec), odnosno njihovi roditelji, od rujna mjesečne karte za autobus plaćati i više od 1300 kuna.

– Pomoćnik ministra jučer je pokazao elementarno neznanje o samim zakonskim regulativama. Predložio je da županije izaberu više koncesionara za obavljanje djelatnosti prijevoza putnika, što je zakonski nemoguće. Moram priznati da me šokiralo to što oni koji bi trebali donositi i provoditi zakone, o tome zapravo ne znaju gotovo ništa. Šokiran sam i činjenicom da ova Vlada i ministar Šustar, kojima su puna usta demografske obnove od početka mandata, rade suprotno. – nastavio je Štromar.

– Bojim se da, ako neće biti sufinanciranja prijevoza, pojedini učenici neće ići u srednju školu jer si to neće moći priuštiti. Žao mi je i što je pomoćnik ministra u nedostatku argumenata krenuo s optužbama o pretkampanji i politiziranju.– zaključio je Štromar, nadodavši kako se ministar ne mora javiti, kako je rekao, „ni 169. put“, ali neka osigura prijevoz srednjoškolcima.

Komentari