Na Kipišću obilježen Dan sjećanja na žrtve komunističkih zločina

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.06.2015. 08:33

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 09:30

Foto: Grad Novi Marof

U subotu je kod spomen-obilježja na Kipišću (Možđenec) delegacija Grada Novog Marofa predvođena gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, njegovim zamjenicima i predsjednikom Gradskog vijeća te članovima „Hrvatskih domobrana“ – Ogranka Novi Marof položila vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule...

Okupljenim mještanima prigodnim riječima obratio se g. Zdravko Maltar, predsjednik Udruge „Hrvatski domobran“ Novi Marof te gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Ovo je prigoda za podsjećanje na poratna stradanja sudionika 2. svjetskog rata,a jedan dio njih svoj je životni put završio na Križnom putu upravo ovdje, na području Kipišća, gdje se nalazi nekoliko grobišta. Danas ovdje odajemo počast svim žrtvama, bez obzira u kojem režimu i za čijeg su vremena stradale. Dužni smo i dalje s najvećim pijetetom i zahvalnošću prisjećati se svih velikih boraca za Hrvatsku državu i Hrvatski narod - izjavio je tom prigodom gradonačelnik.

Služena je i sv. misa koju je predvodio prof.dr. fra Ivan Karlić uz prisutstvo patra Josipa Vragovića iz župe Gornja Rijeka, patra Ivana Šestaka iz župe Visoko te domaćina patra Vitomira Glavaša iz župe sv. Antuna Padovanskog.

Komentari