Odgođeno osnivanje TD Aerodrom Varaždin, Habuš se predomislio

Objavljeno: 15.12.2014. 15:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Iako je gradonačelnik Goran Habuš po hitnom postupku tražio uvrštenje prijedloga odluke o osnivanju Trgovačkog društva Aerodrom Varaždin na dnevni red današnje sjednice, tijekom rasprave o toj točki Habuš se predomislio.

U svom obrazloženju o osnivanju TD Aerodrom Varaždin, Habuš je naglasio kako je Grad odgovoran održati nesmetano funkcioniranje zračne luke.

Smatram da ne činimo ništa loše, ništa što je kažnjivo, ali omogućavamo si nesmetano funkcioniranje zračne luke – rekao je Habuš da bi se nakon desetominutne rasprave naglo predomislio.

Mogu se složiti s konstatacijom da smo rubni, kao što je to rekao vijećnik Bunić, no mislim da nismo baš mimo zakona. Stoga predlažem da se odgodi ova točka dnevnog reda. Dug od 2,4 milijuna kuna bio je predmet pregovora, no otkad je tvrtka blokirana, druga strana ne želi pregovarati. Ja sam odlučio predložiti ovakvu odluku, jer sam imao to pravo, no sada predlažem da se odgodi ova rasprava – zaključio je Habuš.

Vijest o odgađanju osnivanja Trgovačkog društva Aerodrom Varaždin, zaposlenici TD Varaždin Airporta dočekali su s nevjericom jer im nije isplaćeno već pet plaća. Još od kolovoza ove godine radnici rade kao volonteri.

Ugroženo je funkcioniranje aerodroma koji će se morati u najskorije rijeme zatvoriti radi nemogućnosti podmirivanja troškova za sve usluge koje se moraju svakodnevno pružati korisnicima – rekao je Danijel Borović, direktor TD Varaždin Airporta nakon odgode odluke o osnivanju nove tvrtke.

Kako doznajemo, prema najgorem scenariju zračna luka mogla bi se zatvoriti već ovih dana.

Komentari