Održana 3. radionica za Ekomuzej čipke u Lepoglavi

Objavljeno: 01.02.2011. 13:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: lepoglava.net

U petak, 28. siječnja u gradskoj čitaonici, održana je jednodnevna radionica uspostave Ekomuzeja čipke i čipkarstva. To je treća u nizu radionica koje se održavaju s ciljem osnivanja ekomuzeja u Lepoglavi i stvaranja formalno-pravnih uvjeta njegove uspostave, kako bi se od početka osigurala i garantirala održivost cijelog projekta.

Radionici je prisustvovalo 15-tak polaznika, mahom čipkarica, predstavnika Grada Lepoglave te kulturnog i turističkog sektora Grada. Treća je radionica odrađena kao kombinacija dosadašnjeg načina timskog rada, ali s jasnije postavljenim rezultatima, gdje se više radilo na zajedničkom rješavanju temeljnih postavki budućeg ekomuzeja.

- Cilj radionice je polaznicima predstaviti koncept ekomuzeja u domaćim prilikama, pobuditi kod svakoga od njih kritičko mišljenje prema ovoj suptilnoj metodologiji rada s baštinskim identitetom određene lokalne zajednice te razvoj vještina timskog rada, poticanje lokalnog ponosa koji generira motivaciju za kontinuirani individualni doprinos svakog od polaznika u procesu održivog razvoja njihove lokalne zajednice uz pomoć sjajnog alata – ekomuzeološke metodologije – izjavila je konzultantica Dragana Lucija Ratković.

Polaznici su u radnim grupama pomoću mentalnih mapa radili na oblikovanju osnovnih načela lepoglavskog ekomuzeja, izradi logičke matrice i analize dionika ekomuzeja. Nakon siječanjske radionice, tokom veljače planirana je evaluacija dosadašnjih radionica i oblikovanje dokumentacije potrebne za osnivanja ekomuzeja Lepoglava koja uključuje strateški dokument i akcijski plan.


izvor: lepoglava.net



Komentari