ukazano mu povjerenje

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec izabran u Nadzorni odbor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Objavljeno: 27.12.2018. 16:45

Zadnja izmjena: 27.12.2018. 16:54

Renato Podbojec, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, izabran je za člana Nadzornog odbora Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske čime  mu je ukazano povjerenje na njegovom dosadašnjem radu kao ravnatelju, ali i Domu zdravlja Varaždinske županije u cjelini kao instituciji.

U svojem članstvu Udruga okuplja gotovo sve javne zdravstvene ustanove, kao i znatan broj privatnih. Stručna društva Udruge redovno održavaju sastanke na kojima se obrađuju aktualne teme iz domene poslovanja tih zdravstvenih ustanova, utjecaja pravno-regulatornog okvira na njih, te pitanja ugovornog odnosa s HZZO-om.

Udruga svojim članicama pruža svakodnevnu pravnu i ekonomsku podršku, zastupanje ustanova kroz radna tijela u Ministarstvu zdravlja i HZZO-a, lobiranje prema zdravstvenoj administraciji, mogućnost izrade usporedne analize kretanja ključnih pokazatelja poslovanja (prihoda, rashoda, financijskog rezultata, obveza, potraživanja i dr.) zdravstvenih ustanova s prosjekom pokazatelja usporedivih ustanova grupacije.

Udruga je član pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske u procesu kolektivnog pregovaranja u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja, te kroz to tijelo artikulira prijedloge svojih članica koji su uvaženi u netom završenom kolektivnom pregovaranju.

 

Komentari