županijska skupština

Reformisti napustili sjednicu Županijske skupštine

Objavljeno: 28.02.2023. 11:34

Zadnja izmjena: 28.02.2023. 11:40

Članovi Reformista danas su, kako su i najavili, predložili da se na dnevni red Skupštine uvrsti glasovanje o Zaključku, koji bi se uputio nadležnim tijelima, a u kojem bi se izrazio stav da se vijećnici protive nacionalnizaciji OB Varaždin.

Reformisti poručuju kako je Međimurska županija isto već učinila, te naglašavaju da se varaždinska bolnica gradila uz pomoć samodoprinosa, te su se u nju u prethodnom mandatu uložila značajna sredstva.

Župan Anđelko Stričak prozvao ih je da su šutjeli o tome kada im je odgovarala koalicija s HDZ-om, kao i kasnije, na što mu je Martinčević odgovorila da će već sutra o tome govoriti u Saboru, odnosno da je ranije bila spriječena službenim putem s predsjednikom države.

Stričak je također napomenuo kako Varaždinska županija u financiranju bolnice sudjeluje s manje od 2 posto, zbog čega je državni potez logičan, kao i s aspekta racionalizacije. 

Reformisti su o tome govorili na presici jučer.

Danas su nakon uvodne rasprave zatražili stanku.

Nakon stankle je uslijedilo glasovanje, te sa samo 15 glasova za (Reformista i SDP-a) prijedlog naposlijetku nije prošao.

Reformisti su nakon toga napustili sjednicu.

Komentari